Een praktijkondersteuner (POH-GGZ) levert psychosociale zorg namens de huisarts. De bij Medihz aangesloten zelfstandigen leveren goede, snelle, laagdrempelige zorg voor iedereen die door de huisarts verwezen is, op een warme, menselijke maat, 'to the point', persoonlijk en vertrouwelijk. 

Het begrip psychosociaal verwijst naar de wisselwerking die bestuur tussen het individu en de sociale omgeving, tussen de psychische en lichamelijke gezondheid van mensen en de maatschappij. 

De POH-GGZ begeleidt en behandelt mensen met allerlei klachten, bijvoorbeeld slapeloosheid, depressieve klachten, angstklachten, vermoeidheid, piekeren, stress, chronische pijnklachten, relatieproblemen

De POH-GGZ biedt integrale zorg en werkt daarvoor indien nodig (en met uw toestemming) samen met anderen binnen en buiten de huisartsenpraktijk. 

De gesprekken zijn motiverend, activerend en doelgericht. Maar hebben niet altijd een vastomlijnde onderliggende methode die voorschrijft waarover we het moeten hebben of hoe. Het zijn individuele persoonsgerichte gesprekken. 

.